Gadgeteer Awards

Nokia, HP trec la moda tablet-ului

| 7.4.2010
Back to Yahoo!

hp slate 1 90x90 Nokia, HP trec la moda tablet uluiAnul 2010 pare să fie al tablet-urilor, pentru că după lansarea iPad tot mai multe companii rivale, precum Nokia, Hewlett-Packard sau Toshiba pregătesc lanarea unor echipamente concurente – ecran tactil cu puterea unui netbook şi conexiune permanentă la Internet prin 3G.
Conform studiilor realizate, vânzările de tablet-uri vor creşte mai rapid decât netbook-urile anul acesta, dar ele rămân deocamdată un produs de super-nişă, cu o cotă de 2,3% din vânzările totale de PC-uri portabile. Anul acesta, vânzările de echipamente portabile se ridică la cirac 215 milioane de unităţi, iar încasările globale vor fi de 117 miliarde de dolari, spune DisplaySearch.
Vânzările de tablet-uri cresc într-un ritm estimat la 28,%, în timp ce vânzările de netbook-uri cresc cu 25% anul acesta. Apple a anunţat recent că în prima zi de la lansare iPad s-a vândut în 300.000 de unităţi, peste estimările analiştilor. Pe tablet au fost descărcate peste 1 milion de aplicaţii, iar utilizatorii au cumpărat 250.000 de cărţi digitale (ebook) într-o singură zi.
Zvonurile vorbesc despre lansarea unor echipamente similar Hewlett-Packard, Nokia sau Toshiba. HP Slate este un tablet relativ obişnuit, cu două variante, de 32GB şi 48GB, procesor Atom, 1GB de RAM şi modem 3G încorporat. Nokia va lansa un produs competitor în septembrie-octombrie 2010, spun analiştii.
Toshiba urmează să lanseze în vară o gamă nouă de echipamente, iar printre produse s-ar putea număra şi un tablet, spun surse din industria IT.

ballmer tablet Nokia, HP trec la moda tablet ului

Un raspuns

  1. Comentariu scris de sorin
    Publicat la data de 8.4.2010, ora 19:12

    Se pare ca Apple va avea o concurenta de nebanuit. In 3 luni au aparut zeci de modele de tablet pc-uri.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive