Gadgeteer Awards

MeeGo, proiectul Nokia – Intel iese la iveală

| 1.4.2010
Back to Yahoo!

meego 90x90 MeeGo, proiectul Nokia   Intel iese la ivealăDezvoltatorii de aplicații au putut testa în premieră viitorul sistem de operare open source dezvoltat de Nokia și Intel, MeeGo, platforma care combină sistemul de operare Moblin al Intel cu Maemo utilizat de finlandezi pentru N900.

Deocamdată vorbim de o primă versiune de testare, însă MeeGo este primul sistem de operare care merge și pe telefoane smartphone și pe computere de buzunar, dar și pe netbook-uri normale. Varianta comercială și primele gadgeturi MeeGo vor fi lansate până la finalul acestui an.

Ambele platforme erau bazate pe Linux. MeeGo utilizează practic un kernel, dar include acum și cele mai bune soluții incluse de cele două platforme anterioare.

Sistemul poate fi descărcat pe telefoanele cu procesoare ARM, precum N900, pentru a fi testat, direct de pe pagina meego.com. Versiunea finală va fi gata în mai, spun oficialii celor două companii. Dezvoltatorii au acces însă la principalele componente ale sistemului de operare, pentru a putea concepe și realiza aplicații care să funcționeze pe MeeGo.

intel nokia MeeGo, proiectul Nokia   Intel iese la iveală

Via SoftSailor

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive