Gadgeteer Awards

Proiect eco cu ajutorul conexiunii GPRS

| 31.3.2010
Back to Yahoo!

smrt 90x90 Proiect eco cu ajutorul conexiunii GPRSMarea Britanie este a doua ţară europeană care introduce o tehnologie specială pentru monitorizarea consumului de gaze (smart metering), tehnologie bazată pe conexiunea de date GPRS care va permite reducerea emisiilor de carbon şi reduceri de costuri pentru companii şi utilizatori.

Un proiect similar a fost demarat anul trecut în Germania. Ambele proiecte folosesc reţeaua mobilă a operatorului Vodafone.

British Gas va instala senzori conectaţi la Internet prin GPRS şi care vor transmite în timp real consumul înregistrat de utilizatori. Acest lucru înseamnă ca facturile nu vor mai fi estimate, ci încasate complet şi în plus se elimină nevoia angajaţilor care citesc contorul de gaze. Proiectul costă câteva milioane de euro şi va fi gata în 2012.
Informaţiile sunt colectate şi procesate automat cu ajutorul unor aplicaţii M2M (machine to machine). Datele sunt integrate într-o aplicaţie ERP care face şi facturarea tot automat.

Un proiect similar, dar la scară mai mică, a fost lansat de Vodafone Germania şi Alcatel-Lucent în administraţia Stadtwerke Pasewalk. Furnizorul soluţiei M2M este compania germană Numerex.

smart metering Proiect eco cu ajutorul conexiunii GPRS

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive