Gadgeteer Awards

Nokia Bots – inteligenţă artificială în sprijinul posesorului de smartphone

| 30.3.2010
Back to Yahoo!

nokia bots 90x90 Nokia Bots   inteligenţă artificială în sprijinul posesorului de smartphoneCercetătorii din laboratoarele Nokia au lansat Bots, o colecţie de aplicaţii care urmăresc activitatea utilizatorului şi învaţă preferinţele acestuia, iar în final îl ajută cu diverse operaţii din viaţa de zi cu zi.Nu vă speriaţi, nu este vorba de roboţi, aspiratoare sau alte echipamente de acest gen, ci de add-on-uri “inteligente”. Aplicaţiile rulează pe ecranul principal şi “observă” activitatea utilizatorului, “învăţând” obiceiurile acestuia.  Apoi, dacă consideră că ai nevoie de ceva sau că ai uitat ceva, roboţii se activează şi vin “să salveze” utilizatorul.

Decamdată în acest program sunt patru aplicaţii. Profile Bot, care ajută la schimbarea automată a profilurilor în funcţie de momentul zilei şi locaţia utilizatorului. Alarm Bot, care permite schimbarea automată a alarmei de trezire – în cursul săptămânii, pe week-end, în vacanţă. Barttery  Bots te anunţă dacă este necesar să încarci bateria sau schimbă setările pe modul economic.

Deocamdată programul Bots este disponibil pentru Nokia N97 şi N97 Mini.


Via Nokia Conversations

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive