Gadgeteer Awards

Ericsson: utilizatorii de broadband mobil vor conexiune disponibilă oriunde, oricând

| 24.3.2010
Back to Yahoo!

vodafone 360 h1 90x90 Ericsson: utilizatorii de broadband mobil vor conexiune disponibilă oriunde, oricândConexiunea mobilă de date devine pentru utilizator la fel de importantă ca telefonul mobil pentru comunicarea de voce, iar majoritatea utilizatorilor doresc o conexiune de date permanentă, disponibilă oriunde, arată studiile citate de furnizorul de echipamente Ericsson.

Aproape 80% dintre utilizatorii interogați susțin că serviciile broadband 3G fac parte din viața lor și că nu ar împărți modem-ul de la laptop cu nimeni altcineva.

Ericsson spune ca volumul total al traficului de date pe rețelele 3G a depășit în decembrie 2009 volumul total de voce, după ani cu o rată de creștere de aproape 300%. În următorii cinci ani, rata medie de creștere a volumului de date mobile va fi de aproximativ 200% pe an, susține studiul citat. În decembrie traficul modnial de date pe rețelele 3G a depășit pragul de 140,000 de Terabytes pe lună, peste volumul realizat de vocea pe tehnologie GSM.

Sunt cam 400 de milioane de utilizatori de servicii mobile de date la nivel internațional, față de circa 4,6 miliarde de utilizatori de servicii de voce.

La creșterea volumului de trafic au contribuit foarte mult site-urile de social networking, iar studiul estimeaza la peste 100 de milioane utilizatorii Facebook pe telefonul mobil. Lansarea modem-urilor 3G a contribuit de asemenea la creșterea volumului de date transferate.

3g modem Ericsson: utilizatorii de broadband mobil vor conexiune disponibilă oriunde, oricând

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive