Gadgeteer Awards

Șeful Nokia confirmă o posibilă colaborare cu Qualcomm

| 19.3.2010
Back to Yahoo!

Qualcomm Snapdragon QSD8650 90x90 Șeful Nokia confirmă o posibilă colaborare cu QualcommDirectorul executiv Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo, a redeschis discuțiile privind posibilitatea de a lansa telefoane mobile cu procesoare Qualcomm, în urma unui interviu publicat recent.

Discuția nu este nouă, analiștii spun că telefoanele Nokia au procesoare mai slabe decât terminalele concurente, de aceea încep să piardă teren. Kallasvuo a lăsat să se înțeleacă că o colaborare cu Qualcomm nu mai este exclusă și a lăudat produsele companiei.

Șeful companiei finlandeze a declarat într-un interviu acordat publicației Business Daily că producătorul american de cipuri este acum “potențial partener”. Nokia are în proiect terminale smartphone noi pentru a lansa noua versiune de sistem de operare, Symbian^3, care este open source.

“Qualcomm este cu siguranță un potențial partener pentru viitor, ne-am luptat în Justiție, dar acum vedem compania ca un potențial partener”. Qualcomm produce cel mai puternic procesor pentru telefoane mobile, SnapDragon, la 1GHz, care este folosit de Google Nexus One sau HTC HD2. Compania a anunțat de asemenea procesoare la 1,3 GHz și un dual-core la 1,5GHz pe viitor.

Cel mai bun procesor folosit de Nokia este cel din N900, un ARM Cortex a cărui frecvență poate fi crescută la 1GHz. Colaborarea Nokia – Intel pe segmentul sisteme de operare, care transformă platforma Maemo în MeeGo, lasă de înțeles că acest tip de produse va include procesorele Intel pentru terminale mobile.

Nokia ar putea utiliza astfel SnapDragon pentru un telefon Symbian care să rivalizeze cu modelele smartphone super-avansate.

nokia0n900 Șeful Nokia confirmă o posibilă colaborare cu Qualcomm

Via Top10

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive