Gadgeteer Awards

Vânzările de aplicații pentru telefoane cunosc un boom

| 18.3.2010
Back to Yahoo!

mcs 90x90 Vânzările de aplicații pentru telefoane cunosc un boomVânzările globale de aplicații software pentru telefoane mobile continuă să crească exponențial și vor însuma 17,5 miliarde de dolari în 2012, arată un studiu comandat de magazinul online GetJar.

GetJar.com este un magazin de download de aplicații software care susține că la ora actuală este principalul concurent App Store al Apple. Compania are o serie de parteneriate cu marii operatori de telefonie mobilă, inclusiv cu Vodafone.

Anul trecut, numărul total de aplicații descărcate pe telefonul mobil a totalizat 7 miliarde, conform studiului citat, dar peste numai doi ani volumul va fi de 50 de miliarde de aplicații. Rata medie de creștere ar fi de 92% pe an.

GetJar citează în prezent 48 de magazine globale de aplicații software pentru telefoane mobile. În 2007 erau active doar 4, spun specialiștii.

Descoperirea principală a studiului este că telefoanele smartphone reprezintă o mică parte din totalul terminalelor utilizate pentru download anul trecut. Pe primul loc sunt telefoanele feature-phone, adică terminale peste medie, dar care au focus pe anumite tehnologii – player de muzică și video, cameră foto digitală, telefon business și așa mai departe.

sony ericsson download Vânzările de aplicații pentru telefoane cunosc un boom

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive