Gadgeteer Awards

Motorola Droid bate primul iPhone la vânzări

| 16.3.2010
Back to Yahoo!

droid 90x90 Motorola Droid bate primul iPhone la vânzăriMotorola Droid, primul super-telefon lansat de americani pe platforma Android a Google a vândut în primele 2 luni și jumătate de la lansare 1,05 milioane de unități, peste rezultatele primului iPhone sau ale Nexus One.

Telefonul Motorola a depășit la mustață prima versiune de iPhone, care a atins în aceeași perioadă doar 1 milion de unități vândute, iar terminalul Nexus One al Google abia dacă a reușit să vândă circa 135.000 de bucăți, conform unui raport de analiză Flurry, care ia în calcul vânzările pe primele 74 de zile de la lansare. iPhone 3GS a vândut 1 milion de unități în doar 3 zile.

Raportul Flurry este bazat însă pe cifre estimate și aproximate, nu are la bază declarații oficiale ale producătorilor. Flurry numără telefoanele utilizând aplicațiile inserate în terminale și care sunt folosite accesând internetul. Aceste aplicații sunt instalate însă pe circa 80% din telefoanele vândute, fie că e vorba de Apple sau de telefoanele Android.

Analiștii spun că Droid a beneficiat de doi factori de tracțiuni, odată lansarea iPhone care a readus în prim plan telefoanele smartphone conectate la Internet și doi lansarea Android, un sistem de operare făcut pentru Internet, deci pentru telefoane care să aibă tastatură Qwerty pentru navigație și mesagerie online. Iar Motorola Droid a fost printre primele modele care îndeplinea aceste funcții.

Evident, cel mai slab stă Nexus One, care a avut și o campanie de promovare specială, dar care este vândut după un model specific Google, doar cu comandă online.

motorola droid Motorola Droid bate primul iPhone la vânzări

Via Mobile-Ent.biz

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive