Gadgeteer Awards

Windows Phone 7, prezentat și la CeBIT 2010

| 5.3.2010
Back to Yahoo!

w7 90x90 Windows Phone 7, prezentat și la CeBIT 2010Cel mai mare producător de software din lume, Microsoft, a prezentat noul sistem de operare pentru terminale smartphone Windows Phone 7 și la CeBIT, într-o serie de evenimente la stand menite să readucă platforma în atenția pasionaților de tehnologie.

Noul Windows pentru telefoane mobile a fost gândit ca să ofere utilizatorilor cea mai bună experiență mobilă posibilă, a explicat B. Kevin Turner, directorul operațional (COO) al Microsoft.

Prezentat la World Mobile Congress, Windows Phone 7 trebuie să readucă Microsoft în topul producătorilor de platforme mobile, după ce a pierdut teren în ultimii ani în fața noilor veniți – Apple, Blackberry sau Android.

Noua prezentare ținută de oficialul Microsoft dezvăluie în linii mari aceleași caracteristici și funcționalități: simplitate în utilizare, acces la servicii Zune sau Xbox, focus pe utilizatorul final.

windows phone Windows Phone 7, prezentat și la CeBIT 2010

La standul Microsoft, telefoanele mobile promovate erau toate pe platorma Windows Mobile 6.5. Vestea proastă ar fi că terminalele pe această platformă nu vor putea rula automat pe Windows Phone 7, nici nu există planuri privind oferirea unei opțiuni de upgrade.

“Vorbim de un sistem de operare complet nou, un experiment care ne permite să adunăm la un loc tot ce este mai bun în experiența cloud computing și servicii în cloud, totul fiind integrat în platformă”, a explicat Turner. “Este pentru prima oară când adunăm toate tehnologiile Microsoft într-un singur device”, a adăugat el.

Oficialul Microsoft a vorbit la Hanovra despre un magazin de aplicații software mai bun, o interfață mai simplă care să concureze cu Android Market sau App Store.

Nici măcar HTC HD2, dotat cu procesorul SnapDragon la 1GHz, nu va putea trece la Windows Phone 7, conform Natashei Kwan, general manager Mobile Communications Business pentru regiunea Asia/Pacific. Ea spune că telefoanele WP7 vor avea doar trei butoane și că HTC HD2 are 5 butoane. De asemenea, aplicațiile Windows Mobile 6.5 sunt construite pe vechiul sistem touch, cu stylus, în timp ce noua platformă are focus pe multi-touch, pe gesturi.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive