Gadgeteer Awards

Telefoanele Nokia ajung accesoriu auto cu ajutorul Alpine

| 5.3.2010
Back to Yahoo!

nokia 90x90 Telefoanele Nokia ajung accesoriu auto cu ajutorul AlpineProducătorul de echipamente electronice auto Alpine a anunțat că a semnat un parteneriat cu Nokia pentru a realiza tehnologii pentru mașină compatibile cu telefoanele finlandezilor și cu sistemul de navigație Navteq oferit de companie.

Alpine produce unele dintre cele mai bune tehnologii audio pentru mașini, iar acum a dezvoltat o tehnologie de interconectare între diversele gadgeturi, Terminal Mode. Este noua tendință de a oferi un sistem in-car-infotainment complet.

Tehnologia permite replicarea pe bordul mașinii a interfeței telefonului mobil – cu widgeturile și opțiunile dorite de utilizator, precum muzică, navigație, starea vremii, acces la magazinul de aplicații. Sistemul este dezvoltat cu specialiștii în siguranța drumurilor, astfel încât să fie ușor de controlat de șofer și să nu îi abată atenția de la drum.

Conexiunea dintre diversele echipamente permite transferul de informație, de exemplu când se termină benzina, GPS-ul și telefonul vor localiza imediat o benzinărie și vor afișa sugestia pe bord. De asemenea, dacă șoferul se apropie de o porțiune de drum dificil – curbe, serpentine – cu viteză prea mare, pentru că nu vede drumul înainte, sistemul Alpine / Nokia îl va avertiza din timp să încetinească.

Transferul de date se realizează prin Bluetooth. Există și opțiunea utilizării unui cablu USB. Evident, așa se încarcă și bateria telefonului mobil.

nokia bluetooth car kit Telefoanele Nokia ajung accesoriu auto cu ajutorul Alpine

Via UberGizmo (+ comunicatul de presa)

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive