Gadgeteer Awards

Telefoanele mobile învață servicii digitale fără precedent

| 23.2.2010
Back to Yahoo!

Augmented Reality 90x90 Telefoanele mobile învață servicii digitale fără precedentNokia și LG au anunțat oficial că vor lansa telefoane mobile care includ servicii digitale care îmbunătățesc experiența de informare a utilizatorului (augmented reality – suprapunerea de informații digitale peste imagini reale), tehnologia fiind o metodă în plus de promovare a terminalelor smartphone.

Augmented reality (pe scurt AR) reprezintă tehnologia prin care informații stocate digital sunt adăugate peste imagini reale surprinse de camera foto/video din telefonul mobil pentru a oferi informații mai multe utilizatorului (vezi foto pentru detalii). Un exemplu ar fi serviciile de navigație și localizare – doritorul filmează o intersecție din oraș iar aplicația software adaugă informații – unde este o pizzerie, o benzinărie, informații turistice sau istorice. Pentru a funcționa, tehnologia are nevoie de un CPU puternic (precum cele de 1GHz din noile telefoane smartphone), de GPS, cameră video, GPS și eventual accelerometru. Adică toate funcțiile pe care le găsim deja în terminalele avansate.

augmented reality wikipedia Telefoanele mobile învață servicii digitale fără precedentJo Harlow, vicepreședinte Nokia pentru terminale smartphone, a anunțat recent că telefoanele Symbian^3 va include aplicații AR. Evident, focusul este pe Ovi Maps, soluția de navigație oferită gratuit de Nokia pentru a stimula utilizarea funcției GPS din telefoanele mobile avansate.

Concurentul sud-coreean LG a anunțat de asemenea că modelul de telefon mobil LU2300, realizat pe platforma Android, va beneficia de tehnologie AR. Modelul va fi lansat în trimestrul al doilea, în special pe piața asiatică.

Tehnologia AR poate fi utilizată pentru aplicații de securitate, soluții medicale avansate și așa mai departe.

Via: UnwiredView. Sursa foto: Wikipedia

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive