Gadgeteer Awards

Nokia pregătește un telefon Symbian cu procesor Snapdragon

| 18.2.2010
Back to Yahoo!

snapdragon 90x90 Nokia pregătește un telefon Symbian cu procesor SnapdragonPaul Jacobs, CEO-ul Qualcomm, a dezvăluit publicației Helsingin Sanomat din Finlanda, faptul că Nokia pregătește un telefon mobil Symbian care va avea procesorul de mare putere Snapdragon utilizat de Nexus One, HTC HD2 sau Xperia X10.
Nokia și Qualcomm au avut o perioadă de procese privind unele patente tehnologice, dar au ajuns la o înțelegere în 2008. Qualcomm este principalul furnizor de procesoare avasante pentru telefoane mobile multimedia. Nokia a anunțat că sistemul de operare Symbian este de acum înainte open source, iar asta înseamnă că și alți producători de telefoane ar putea face telefoane cu Symbian și Snapdragon.

Modulele Qualcomm integrează deja WiFi, GPS, Bluetooth, plus tehnologia HSPA. Nokia și Qualcomm au declarat anul trecut că vor colabora la realizarea unor telefoane. Procesorul Snapdragon are deocamdată doar varianta de 1GHz, dar producătorul său a anunțat că vrea să lanseze anul acesta procesoare la 1,3GHz și la 1,5GHz pentru telefoane mobile mai aproape de computerul personal.

Via >>

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive