Gadgeteer Awards

După revoluţia touchscreen şi controlul prin gesturi, urmează telefonul operat “din ochi”

| 18.2.2010
Back to Yahoo!

eye După revoluţia touchscreen şi controlul prin gesturi, urmează telefonul operat din ochiRevoluţia continuă în domeniul tehnologiilor de control pentru telefonul mobil – după ce ecranul tactil a schimbat jocurile în industrie, iar controlul prin gesturi şi accelerometrul devin funcţii standard în noile telefoane, japonezii au prezentat la Mobile World Congress telefonul controlat prin mişcările ochilor (vezi video).

Gadget-ul este în stadiul de prototip, dar a fost prezentat la Barcelona şi permite realizarea de apeluri telefonice, preluarea de apeluri sau respingerea lor, controlul playerului de muzică şi multe altele doar prin mişcarea ochilor. Cercetătorii japonezi au explicat sistemul într-un interviu cu ziariştii de la Telegraph. Electrozi speciali sunt ataşaţi pe un echipament hands free cu fire, iar ei urmăresc mişcarea ochilor. Ochii transmit semnale electrice, iar acestea variază în funcţie de poziţia ochiului. Sistemul funcţionează doar cu ochii închişi. Electrozii citesc aceste schimbări electrice şi sunt programaţi să reacţioneze într-un anumit fel. Astfel, mişcând ochii în sus, utilizatorul poate răspunde la un apel, privind în jos îl respinge şi aşa mai departe.
După cum se poate vedea în demonstraţia video, privirea la dreapta permite activarea playerului muzical, iar privirea la stânga îl dezactivează.
Filmul nu a fost făcut la Barcelona, ci în Japonia la un eveniment IT&C.


Via Huffington Post

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive