Gadgeteer Awards

MeeGo – combinaţie între Maemo şi Moblin

| 15.2.2010
Back to Yahoo!

meego 90x90 MeeGo   combinaţie între Maemo şi MoblinCel mai mare producător de telefoane din lume, Nokia, a anunţat crearea unei noi platforme software pentru telefoane mobile şi alte echipamente electronice, MeeGo, dezvoltată împreună cu Intel, cel mai mare producător de cipuri.
Ideea este simplă – crearea unei platforme software care să meargă şi pe telefoane, dar şi pe playere, tablet-uri, netbook-uri, televizoare sau echipamente din maşină, astfel încât să ai aceleaşi funcţii şi aplicaţii pe oricare dintre gadgeturi. MeeGo este format din unificarea soluţiilor bazate pe Linux – Maemo al Nokia şi Moblin al Intel.

Se estimează că primele dispozitive bazate pe MeeGo, create de Nokia şi alţi producători, vor fi lansate până la sfârşitul acestui an.

Pentru dezvoltatori, MeeGo extinde registrul de echipamente pe care pot funcţiona aplicaţiile software. Folosind Qt pentru dezvoltarea de aplicaţii, ei le pot scrie o singură dată şi implementa pe MeeGo sau alte platforme, cum ar fi Symbian.

Ovi Store va fi canalul de promovare a aplicaţiilor şi conţinutului pentru toate dispozitivele Nokia, incluzându-le pe cele bazate pe MeeGo şi Symbian, în timp ce Forum Nokia va oferi sprijin dezvoltatorilor pe toate dispozitivele cu platformă Nokia. Intel AppUp Center va reprezenta calea de lansare pe piaţă a dispozitivelor MeeGo bazate pe tehnologie Intel, realizate de alţi producători, în timp ce Intel Atom Developer Program va oferi suport pentru a stimula un nou val de aplicaţii din numeroase categorii.

Platforma software MeeGo va fi găzduită de Linux Foundation ca un proiect complet open source, încurajând comunitatea să participe la dezvoltarea sa, în conformitate cu cele mai bune practici ale modelului de dezvoltare open source.

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive