Gadgeteer Awards

Prima impresie: HTC Magic

| 10.8.2009
Back to Yahoo!

htc magic Prima impresie: HTC MagicCateodata e bine sa nu vii cu asteptari la o noua lansare. Asa am fost eu astazi la “intalnirea” cu primul telefon pe platforma Android lansat in Romania, HTC Magic, adus de Vodafone. Nu numai ca ne-am inteles de minune destul de repede, dar ar fi putut fi inceputul unei lungi prietenii, daca as fi fost amator de terminale cu touch screen. Daca pana mai ieri aplaudam HTC Touch Diamond 2 ca alternativa (personala) pentru iPhone, astazi clar mi-as lua un Magic.

Vizibil mai mic decat iPhone si – cred – decat cele mai multe terminale din categorie, HTC Magic este “bine legat” si te atrage de la primele priviri si atingeri. Desi in mai toate reclamele si pozele oficiale este prezentata varianta white, cu mai mult sex appeal, versiunea black imi da senzatia unui telefon unisex, bine “slefuit” si echilibrat.

M-am bucurat cand am vazut trackball-ul care a facut celebre seriile Pearl si Curve de la BlackBerry si care, cu siguranta, ii va incanta pe cei care nu l-au experimentat inca. Dar cred ca cel mai mult mi-a placut integrarea cu serviciile Google – era si normal! – eu fiind deja un heavy user al Gmail, GCal si YouTube. Inca nu am apucat sa vad cum functioneaza Google Docs. Probabil ar trebui sa ma uit in Market, unde aplicatiile pentru Android sunt actualmente free; un alt motiv de bucurie. Dupa ce am gasit amuzanta frivola aplicatie cu replicile lui Chris Tucker, ma gandeam sa gasesc cativa baieti sa facem una cu rasul lui Piticu. Pe bani, ca e priceless!

Mi-am instalat si Shazam, insa nu a stiut sa recunoasca Thunderstruck dupa stilul meu de fredonat. Aplicatie e OK, va spun, eu doar sunt afon! O impresie buna face si SkyMap, o aplicatie care iti arata ce stele sunt pe cer in directia ta. Doar tii camera intr-o anumita directie si vezi “stelutele” pe ecran. Cred ca ar fi trebuit sa imi iau day-off ca sa descopar toate aplicatiile pe gustul meu, dar probabil o sa imi rezerv placerea pentru weekend.

Mi-a placut mult ca exista o singura intrare pentru incarcare, transfer si casti, eliberand marginile terminalului de “denivelari” si “gauri”, avute in exces parca de Blackberry-ul meu (Bold). Dezamagiti vor fi probabil doar cei ce folosesc castile preferate.

Marele test al unui touch screen este, fireste, ecranul si viteza lui de reactie la atingere. Am primit un raspuns rapid la atingeri si chiar am incercat sa scriu fara atentie prea mare, incercand sa mimez o scriere pe fuga. N-am gresit. Totusi, fiind mai mic decat majoritatea terminalelor de gen, poate veti gasi tastatura un pic prea mica, insa mereu puteti opta pentru dispunerea tastelor pe orizontala, ceea ce compenseaza mult.

RESURSE
Site oficial
Oferta Vodafone

CE SPUN ALTII
HTC Magic in-depth hands-on, with video! (Engadget)
HTC Magic hands-on: Gallery and Video (Android Community)
HTC Magic hands-on (Engadget Mobile)
HTC Magic Hands-On (Ubergizmo)
Android G2 Hands On: Close to Perfection (Gizmodo)

Nici un comentariu

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive