Gadgeteer Awards

Zeemote: pentru meeting-urile lungi si dese

| 30.7.2009
Back to Yahoo!

zeemote1 Zeemote: pentru meeting urile lungi si deseDe câte ori își achiziționează un telefon nou, majoritatea prietenilor mei își pun problema  ce mai pot pune pe el și la ce l-ar mai putea folosi. Una dintre distracțiile majore pe care eu personal o caut la un astfel de device este să mă pot juca jocuri pe care nu le puteam juca pe fostul telefon. Mi se pare că avem suficiente momente în viață în care trebuie să așteptăm ceva, fără să putem face nimic inteligent, momente în care cei mai mulți „băgăm un solitaire” scurt.

Telefoanele din ziua de azi sunt mai puternice decât primele PC-uri… în sensul de muuuult mai puternice. Acest lucru a permis producătorilor de jocuri să porteze jocuri de acțiune (și nu numai) pe jucăriile noastre mici. Ce nu am reușit eu niciodată este să joc cum trebuie, indiferent de telefonul pe care l-am folosit, un joc de genul FPS, tenis sau chiar cu mașini. De ce? Păi e simplu… butoanele alea cu care controlez jocul sunt atașate fix de display, ceea ce mă face să-mi zdruncin câmpul vizual la fiecare mișcare mai nervoasă, iar joystickul acela micuț este făcut ca să mă plimb prin mailuri, nu să îmi controlez jucătorul meu de tenis.

O echipă de entuziaști a dezvoltat un controler de jocuri special pentru telefoane mobile. Destul de simpluț, format doar dintr-un joystick și patru butoane de acțiune,  zeemote ne permite să controlăm telefonul din exterior și pe ce altceva decât celebrul bluetooth .

Gândit și creat special pentru jocuri, Zeemote poate fi folosit și pentru interfața clasică, de exemplu pentru a explorerul de net, și este compatibil cu mai multe modele de Nokia, Samsung, LG, BlackBerry și Sony Ericsson.

Mai multe detalii aici.

Cred că cu zeemote va fi puțin mai greu să ne jucăm în meeting și să dăm impresia totuși că citim mailurile icon smile Zeemote: pentru meeting urile lungi si dese

Post scris de Razvan Baciu, consultant IT cu experienta de 10 ani in terminale mobile si PDA-uri, autor al blogului Razvanbb.ro.

4 comentarii

 1. Comentariu scris de Ana-Maria
  Publicat la data de 30.7.2009, ora 12:13

  Foaaaarte frumos. Acu’ ne spui si de unde il cumparam si daca tre’ sa fiu vreun mic tehnic ca sa il instalez? :)

 2. Comentariu scris de Lucian
  Publicat la data de 30.7.2009, ora 12:39

  - E interesant ptr ca iarna te poti juca din buzunarul hainei
  - E misto pentru ca poti face o farsa colegilor care nu isi protejeaza telefonul cu parola
  - Ar fi foarte tare daca ai putea folosi 2 simultan pe acelasi telefon, un fotbal, un pong…

 3. Comentariu scris de iiordachescu
  Publicat la data de 30.7.2009, ora 12:48

  Ba din contra. O sa putem lasa telefonul nonsalant sprijinit pe o mapa/scrumiera/toc ochelari etc, iar sub masa ZEEMOTE! Important totusi sa facem miscari prea ample din brat sa nu lasam alta impresie :D .
  Frumoasa jucaria.

 4. Comentariu scris de Lucian
  Publicat la data de 31.7.2009, ora 10:41

  Daca se poate combina Zeemote cu Zacuto Zgrip cred ca ar ceva f interesant.:
  Un joystick cu suport de telefon
  http://www.zacuto.com/zgrip-iphone-pro

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive