Gadgeteer Awards

Guest Post: Nokia E71 – un Blackberry elegant

| 23.7.2009
Back to Yahoo!

nokia e711 Guest Post: Nokia E71 – un Blackberry elegantDe când a apărut, Blackberry a venit cu o soluție aproape universală de “always online”. A țintit și a reușit să acapareze piața de Enterprise oferind o soluție relativ elegantă de conectare a oricărui sistem de mail la soluția lor ce-mpinge mailurile către dispozitive mobile. Tot din acest motiv au venit și cu terminalele mobile, terminale solide, practice, cu tastatură QWERTY și relativ urâțele, dacă mă-ntrebați pe mine. Dar este o soluție care a revoluționat industria push e-mail. Orice businessman mai răsărit avea Blackberry, lucrai pe Wall Street scoteai Blackberry-ul pe masă seara-n bar. Sau ești avocat… trebuie să ai un Blackberry că poate e ceva urgent ce necesită rezolvare imediată. În rest interfața lui este aproximativ rudimentară pentru că tot ce ne interesează este să putem suna de pe el, să citim mailurile și să ne dăm pe net.

Pentru că Nokia este o firmă cu tradiție în domeniu, a scos E71. Este un fel de Blackberry (ca formă), dar mult mai elegant. Are și soluție de push mail prin conectarea la Microsoft Exchange (dependent un pic de tehnologie, dar totuşi o soluție). Designul îți ia ochii din prima, spre deosebire de Blackberry, care păstrează încă tradiția un pic butucănoasă care a consacrat terminalele sale.

E71 este perfect configurabil și are tot ce are și N97 în materie de aplicații de Social Networking. Diferența este că arată mai mult din clasa business și parcă este mai prietenos și mai ușor de configurat. Pot să fac totul din telefon fără să fie nevoie să-l conectez vreodată la un PC. Daca avea si biluța de la Blackberry era perfect. Așa, clickul pe săgețele pentru navigare scade eficiența în muncă, deși parcă mișcările sunt mai precise.

Concluzia: Am deja doi colegi care vor să-l cumpere (pe E71) chiar înainte de a-l testa. Arată plăcut și solid și pare din seria telefoanelor ce pot opri glonțul icon smile Guest Post: Nokia E71 – un Blackberry elegant .

Post scris de Razvan Baciu, consultant IT cu experienta de 10 ani in terminale mobile si PDA-uri, autor al blogului Razvanbb.ro.

3 comentarii

 1. Comentariu scris de iiordachescu
  Publicat la data de 24.7.2009, ora 09:07

  E71 este singurul telefon Nokia care ofera posibilitatea resetarii (factory reset) remote – feature foarte important in cazul pierderii telefonului – pe care pana acum il ofereau doar telefoanele cu Windows Mobile.
  De asemenea telefoanele cu WM au foarte multe posibilitati de management pentru Exchange – si chiar Exchange 2010 va fi, se pare, foarte ofertant in acesta sectiune. Pe langa asta multe alte aplicatii Microsoft pot fi integrate doar cu WM : Sharepoint, Ms Communicator, CRM, AX.
  Din pacate, asa cum stim cu toti, multe dintre telefoanele cu WM sunt praf si pulbere si nu se ridica la nivelul de performanta al Nokia.
  Este, dupa parerea mea, foarte important ce vrei sa faca mobile device-ul tau.

 2. Comentariu scris de ghimposul
  Publicat la data de 24.7.2009, ora 09:14

  cred ca o sa cam sufere concurenta…Nokia are un nume mare care atrage clientii si daca discutam despre o caramida. in conditiile in care telefonul asta chiar e ca lumea Blackberry (de exemplu) o sa sufere. Sa nu uitam ca Blackberry ofera o solutie inacceptabila pentru orice companie care pune pret pe securitatea informatiei vehiculata prin email – toate mesajele trec pe la ei prin server!

 3. Comentariu scris de CGiboi
  Publicat la data de 28.7.2009, ora 16:36

  @iiordachescu – Blackberry ofera de foarte mult timp posibilitatea de remote wipe daca ai un Enterprise Server instalat. WinMo ofera doar de la 6.0 conectat la Exchange 2007. Si da, WInMo sucks!

  @ghimposul – Blackberry foloseste criptarea pe 256 de biti. AES si DES. Daca ai Enterprise Server nu iti stocheaza mesajele pe serverele lor. Blackberry este mult mai safe decat orice alta solutie de acest gen.

  Am un Nokia E71 de cateva luni si sunt foarte multumit de el. Dar, de abia astept Nokia E72 prin Octombrie. Folosesc Nokia Messaging, ceea ce ofera ‘push’ pentru toate emailuri de tip POP si IMAP, deci nu trebuie neaaparat sa ai Mail 2 Exchange.

  Documentati-va inainte sa comentati.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive