Gadgeteer Awards

Guest Post: HTC Touch Diamond2

| 6.7.2009
Back to Yahoo!

touch diamond2 Guest Post: HTC Touch Diamond2De când lumea, sistemul de operare Windows Mobile a fost gândit și construit pentru pen. Toate încercările de optimizare și de tweaking făcute de diverși nu au reușit să aducă un telefon cu sistem de operare de la Microsoft la nivelul unui telefon ce răspunde fără griji la acțiunile unui deget.

Tot ceea ce facem cu el trebuie să facem cu mare grijă și cu o acuratețe de vârf de ac. Așa a fost gândit sistemul și acest lucru era un lucru foarte bun pentru pasionații de Windows. Practic s-a luat Windows 3.11 și s-a adaptat pentru PDA-uri și telefoane mobile, iar mouse-ul a fost înlocuit cu un ecran sensibil la presiune și un pixuleț.

Pe măsură ce tehnologia a evoluat nevoia de rapiditate în mișcare și utilizare a crescut enorm. Acum nu ne mai permitem să ne oprim câteva secunde, să scoate pixulețul, să apăsăm pe start și să selectăm contactul dintr-o listă scrisă mărunt. Trebuie să sunăm rapid și eficient.

De aceea telefoanele touch cu sistem de operare Windows Mobile au fost și au rămas niște PDA-uri cu funcție de telefon.

Asta până astăzi. Pentru că HTC s-a gândit să scoată Diamond 2. De ce Diamond? Habar n-am. De ce 2? Habar n-am. Pentru că vă asigur că nu există nici o legătură între acest produs extraordinar și ceea ce consideră HTC ca fiind vechea versiune a aceluiaşi Diamond. Nu are spatele sub forma unui diamant și nici măcar butoanele din față nu au forma specifică. Nu mai zic de dimensiune, Diamond 2 fiind mai măricel.

Este doar un telefon perfect dreptunghiular care arată frumos cu un finisaj metalic.

Ce au făcut în plus?

 • Au scris drivere pentru interfața video și acum se mișcă perfect.
 • Au montat un ecran mult mai sensibil și mai inteligent din punct de vedere recunoaștere deget.
 • Au optimizat interfața specifica HTC: Touch Flow.
 • Acum Diamond 2 este perfect gândit și balansat pentru controlul cu degetul. N-am folosit pen-ul decât o singură dată într-un joc care folosea o tastatură minusculă pentru introducerea textelor.

În rest:

 • Tastatură virtuală mare și care-ți afișează ce literă ai apăsat chiar dacă e ascunsă de deget
 • Ecran foarte sensibil și suficient de luminos pentru a fi vizibil în soare puternic
 • Audio și video player destul de reușit
 • Meniu cu iconițe care zboară natural când le-mpingi cu degetul
 • Autorotate pentru o mai bună vizualizare în diferite aplicații

În rest are tot ce avea un Windows Mobile doar că acum se mișcă cum ar trebui. Nu mai sunt hâcurile alea enervante și blocajele la orice operație. Totul este fin și natural. Este un telefon extrem de reușit! Pe bune!

Singura parte proastă este Internet Explorer-ul care se mișcă extrem de greu. Acest lucru a fost compensat cu un succes deosebit de HTC cu Opera Browser.

În plus are Radio FM, GPS adevărat și extrem de rapid (din propria experiență) și cameră cu focalizare și cu selecție a punctului de focalizare.

Și un aspect la care Windows Mobile nu poate fi bătut de nici un alt telefon – celebra căutare în contacte folosind T9 având ca dicționar chiar lista de contacte.

În concluzie:
Mi-a plăcut atât de mult că mi-am cumpărat icon smile Guest Post: HTC Touch Diamond2 .

Mai mult de atât este un telefon de business foarte reușit. Nu-l simți că există și nu te deranjează. Simți doar că viața ta este mai ușoară.

Detaliile tehnice le găsiți aici.

Post scris de Razvan Baciu, consultant IT cu experienta de 10 ani in terminale mobile si PDA-uri, autor al blogului Razvanbb.ro.

2 comentarii

 1. Comentariu scris de Florin Calin
  Publicat la data de 6.7.2009, ora 14:04

  Razvan, ai uitat sa specifici faptul ca Diamond 2 va avea upgrade oficial la Windows Mobile 6.5. Treaba foarte importanta dupa parerea mea, avand in vedere sperantele pe care le are toata lumea de la noua versiune de Windows Mobile.

 2. Comentariu scris de razvanbb
  Publicat la data de 7.7.2009, ora 08:48

  Update: HTC va pune la dispozitie upgrade la Windows Mobile 6.5 pentru acest model de telefon.
  Acum ruleaza versiunea 6.1.

Lasa un comentariu

Aboneaza-te la RSS Aboneaza-te la RSS

About us

Gadgeteer este, pe de o parte, un program inedit de teste dedicat pasionatilor de tehnologie si pe de alta parte, un blog specializat. Citeste tot

The Gadgeteers Blogroll Focus Video Follow us Microblogging
Archive